ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ
ogrodyhildegardy.pl
ogrodyhildegardy.pl
Tradycyjne receptury wg. Św. Hildegardy od trzech pokoleń

Mąka orkiszowa - Mąka typ 800 Orkisz Oberkulmer BIO 1 kg*

Symbol: 00054

24.50 zł
typ 800 - mąka uniwersalna

Producent: Les Jardins de Sainte-Hildegarde
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: OgrodyHildegardy.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37

Mąka orkiszowa - Mąka typ 800 Orkisz Oberkulmer BIO 1 kg*

typ 800 - mąka uniwersalna
Mąka typu 800 jest przesiewana, część łuski ziarna jest usunięta. Sposób użycia: z tej świeżej mąki możesz zrobić ciasteczka zalecane przez św.Hildegardę lub użyć jej do pieczenia chleba, doskonale nadaje się do naleśników oraz zagęszczania sosów. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Właściwości odżywcze:
Wartości odżywcze na 100 g: Wartości energetyczne: 1554 kJ / 366 kcal
Węglowodany: 78,1 g
Tłuszcz: 0,7 g
Białka: 11,8 g


W dziełach św. Hildegardy znajdują się informacje, że ten produkt/składnik może działać wspomagająco na:
„Orkisz to doskonałe ziarno, ciepłe z natury, duże i pełne mocy, i słodsze niż inne ziarna: tym, którzy je jedzą, daje wysokiej jakości ciało i zapewnia dobrą krew. Daje radosnego ducha i przynosi radość ludzkiemu umysłowi. Bez względu na to, w jakiej formie jest spożywany, w postaci chleba lub innych preparatów, jest dobry i pożyteczny ” Ze względu na to, że zboże to nie stanowi hybrydy i wykazuje czystość chromosomową, jest lekkostrawne, a rodzaj glutenu, który zawiera znacznie rzadziej wywołuje nietolerancje.

Składniki:
orkisz niehybrydowany (odmiana OBERKULMER)*

*Produkt rolnictwa ekologicznego- kraj pochodzenia Francja

Mąka orkiszowa - Mąka typ 800 Orkisz Oberkulmer BIO 1 kg*, 00054

2021-07-02 16:42:33
Mąka najwyższej jakości w porównaniu z innymi sklepami

2021-12-12 17:25:50
Bardzo dobra i eko, bardzo szybka dostawa sklepu. Nie zamienie na inną.

2021-12-23 06:37:28
Màka jest perfekt. Ciasto utrzymuje formę a to powoduje wyrośnięty chleb.

2022-03-22 14:43:04
Wspaniała do wypieku hildegardowego chleba oraz naleśników

2022-12-13 09:12:36
używałam do wypieku pizzy oraz naleśników, ciasto jest smaczne, kruche

2024-08-02 16:24:30
Tej mąki jeszcze nie używałam. Jest trochę ciemniejsza. Będę piekła z niej ciasteczka.

Oferta tygodnia