Makaron z płaskurki BIO vegan świderki 400 g.
Symbol: Makaron z płaskurki
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: OgrodyHildegardy.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Makaron z płaskurki BIO vegan świderki 400 g.
Płaskurka, zboże o dobroczynnym wpływie na zdrowie, wzmacnia odporność, dodaje energii i poprawia trawienie. Dzięki zawartości składników odżywczych łagodzi bóle migrenowe, wspiera krążenie krwi, wzmacnia wzrok i zapobiega anemii. Fenole i flawonoidy w płaskurce mają właściwości przeciwnowotworowe, działając przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo.
Płaskurka pomaga w zapobieganiu chorób sercowo-naczyniowych i nowotworów układu pokarmowego, oraz wspiera utrzymanie sprężystej sylwetki.
Płaskurka jest bogata w beta-karoten i luteinę, które wspierają zdrowie oczu i wzrok. Witamina A w płaskurce chroni oczy przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Zawarte w płaskurce substancje wspierają układ immunologiczny, zwalczają bakterie i pasożyty.
Zboże to dobrze tolerowany przez organizm źródło błonnika, wspomaga trawienie, zapobiega zaparciom i przyczynia się do uczucia sytości. Płaskurka, jako superfood, obfituje w minerały, witaminy i przeciwutleniacze, co przynosi liczne korzyści zdrowotne.
Płaskurka łagodzi bóle głowy, dodaje energii, poprawia pracę serca i reguluje poziom cholesterolu. Spożycie płaskurki może zminimalizować ryzyko chorób sercowo-naczyniowych, takich jak miażdżyca i nadciśnienie tętnicze.
W dzisiejszych czasach coraz większą wagę przywiązujemy do ekologii w produkcji żywności. Łatwo zauważyć, że niekontrolowane ingerencje w naturę, stosowanie agrochemii w produkcji żywności jest są odpowiedzialne za wiele problemów zdrowotnych, w tym alergie i choroby cywilizacyjne, takie jak nowotwory. Dlatego tak istotne jest świadome podejmowanie decyzji żywieniowych, opierając swoją dietę na naturalnych, ekologicznych, zdrowych produktach
Skład: 100% BIO mąka z płaskurki*, woda.
*mąka z zbóż certyfikowanych, kontrolowanych upraw ekologicznych.
Płaskurka polecana przez Św. Hildegardę z Bingen jest wartościowym dodatkiem do zdrowej diety. Wspiera nasze zdrowie i dobre samopoczucie.W dzisiejszych czasach coraz większą wagę przywiązujemy do ekologii w produkcji żywności. Łatwo zauważyć, że niekontrolowane ingerencje w naturę, stosowanie agrochemii w produkcji żywności jest są odpowiedzialne za wiele problemów zdrowotnych, w tym alergie i choroby cywilizacyjne, takie jak nowotwory. Dlatego tak istotne jest świadome podejmowanie decyzji żywieniowych, opierając swoją dietę na naturalnych, ekologicznych, zdrowych produktach. TEN MAKARON jest BIO!.
Makarony, które dla Was wybraliśmy są wyrobem rzemieślniczym, produkowanym przez polską firmę rodzinną istniejącą od 1991 roku. Suszone metodą tradycyjną przez 16 godzin na
drewnianych sitach. Okres przydatności do spożycia 1 rok od daty produkcji.