Orkiszowe kotleciki św. hildegardy

Lubicie „mielone”? My też, dlatego wymyśliliśmy kotleciki św. Hildegardy. Zdrowe kotleciki z ziaren orkiszu, indyka, kolendry i ziół ze zbioru Św. Hildegardy to szybki pomysł na obiad, który oprócz tego, że jest prosty w wykonaniu, dodatkowo wyróżnia się oryginalnym smakiem. Oczywiście dużej ilości galgantu nie zabrakło. My nie nadążamy zdejmować z patelni. Pyszności dla tych, którzy lubią dobrze przygotowane mięso drobiowe z dodatkami aromatycznych ziół.
By wykonać orkiszowe kotleciki potrzebujecie:
- Kruszone ziarno orkiszu
- Mieloną pierś indyka
- Cebulę czerwoną i szalotkę
- Pęczek kolendry
- Jajka
- Sól z ziołami Hildegardy
- Galgant
- Mieszankę ziół Hildegardy
- Gałkę muszkatołową, pieprz, kolendrę suszoną, curry, paprykę
