Rogaliki maślane z ziarnami konopi siewnej na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer 4szt
Symbol: rogaliki_konopne
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: OgrodyHildegardy.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Rogaliki maślane z ziarnami konopi siewnej na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer 4szt
Rogaliki maślane z ziarnami konopi siewnej na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer Rotkorn 4 sztuki z niewielką ilością drożdży
Wykonane według doświadczeń piekarni orkiszowej z pradawanych odmian orkiszu opisanych przez św. Hildegardę, z najlepszej gatunkowo polskiej mąki orkiszowej Oberkulmer Rotkorn oraz francuskiej mąki orkiszowej Oberkulmer BIO typ 800 używanej do zakwasu.
Nasze pieczywo wyrabiane jest ręcznie przez doświadczonych piekarzy, z poszanowaniem tradycji i zasad zdrowego gotowania zgodnych z filozofią żywienia św. Hildegardy.
Składniki:
Francuska i polska mąka orkiszowa jasna Oberkulmer Rotkorn typ 650 i 800. Waga jednego rogalika 90-100 g. Główny składnik, który nadaje rogalikom charakterystyczny smak i wyjątkową konsystencję. Mąka orkiszowa Oberkulmer BIO jest ceniona za swoją jakość i bogactwo składników odżywczych, które św. Hildegarda uważała za korzystne dla zdrowia.
Zakwas naturalny: rogaliki są wyrabiane na bazie tradycyjnego orkiszowego zakwasu naturalnego. To sprawia, że jest bardziej przyswajalne przez układ pokarmowy.
Sól: niewielka ilość soli podkreśla smak pieczywa, nadając mu delikatną słoność i doskonałe zrównoważenie smaku. Sól morska drobna BIO.
Woda: Czysta woda jest kluczowym składnikiem naszego chleba, zapewniając mu odpowiednią wilgotność i konsystencję.
Ziarno konopi siewnej, oraz olej z konopi siewnej - jako baza smaku i minerałów.:
- obniżenie poziomu stresu i napięć – CBD, CBG,
- działanie przeciwbólowe, przeciwwymiotne – THC i CBD,
- łagodzenie napięcia miesiączkowego – CBD,
- mechanizm przeciwwymiotny i przeciwpadaczkowy – CBD,
- działanie pobudzające – THC,
Konopie siewne są źródłem wysokiej jakości białka, błonnika, witamin antyoksydacyjnych (E, C) oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6 w idealnych proporcjach.
Skład rogalików:
Mąka orkiszowa Oberkulmer Rotkorn
Drożdże żywe piekarniczne.
Ziarno konopi siewnej
Olej z konopi siewnych
Rogaliki mogą zawierać także
Masło 82% tłuszczu
Niefiltrowany sok jabłkowy
Miód pszczeli
Mleko kokosowe
Sól morską