ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGRODY WIĘCEJ
ogrodyhildegardy.pl
ogrodyhildegardy.pl
Tradycyjne receptury wg. Św. Hildegardy od trzech pokoleń

Rogaliki maślane z makiem na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer 4szt

Symbol: rogaliki_z_makiem

29.00 zł
Wysyłka pieczywa odbywa się raz w tygodniu w środy lub czwartki. Zamówienia na pieczywo złożone do wtorku do godziny 8:00 zostaną przetworzone i wysłane w środy lub czwartki. Rogaliki pakujemy po 4 sztuki

Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: OgrodyHildegardy.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37

Rogaliki maślane z makiem na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer 4szt

Wysyłka pieczywa odbywa się raz w tygodniu w środy lub czwartki. Zamówienia na pieczywo złożone do wtorku do godziny 8:00 zostaną przetworzone i wysłane w środy lub czwartki. Rogaliki pakujemy po 4 sztuki
Rogaliki maślane z makiem na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer Rotkorn 4 sztuki z niewielką ilością drożdży
Wykonane według doświadczeń piekarni orkiszowej z pradawanych odmian orkiszu opisanych przez św. Hildegardę, z najlepszej gatunkowo polskiej mąki orkiszowej Oberkulmer Rotkorn oraz francuskiej mąki orkiszowej Oberkulmer BIO typ 800 używanej do zakwasu.

Nasze pieczywo wyrabiane jest ręcznie przez doświadczonych piekarzy, z poszanowaniem tradycji i zasad zdrowego gotowania zgodnych z filozofią żywienia św. Hildegardy.

Składniki:
Francuska i polska mąka orkiszowa jasna Oberkulmer Rotkorn typ 650 i 800. Waga jednego rogalika 90-100 g. Główny składnik, który nadaje rogalikom charakterystyczny smak i wyjątkową konsystencję. Mąka orkiszowa Oberkulmer BIO jest ceniona za swoją jakość i bogactwo składników odżywczych, które św. Hildegarda uważała za korzystne dla zdrowia.

Zakwas naturalny: rogaliki są wyrabiane na bazie tradycyjnego orkiszowego zakwasu naturalnego. To sprawia, że jest bardziej przyswajalne przez układ pokarmowy.

Sól: niewielka ilość soli podkreśla smak pieczywa, nadając mu delikatną słoność i doskonałe zrównoważenie smaku. Sól morska drobna BIO.

Woda: Czysta woda jest kluczowym składnikiem naszego chleba, zapewniając mu odpowiednią wilgotność i konsystencję.

mak BIO, masa makowa BIO z dodatkiem bakalii (skórka pomarańczy, cytryny)


Skład rogalików:
Mąka orkiszowa Oberkulmer Rotkorn
Drożdże żywe piekarniczne.
masa makowa z bakaliami
Rogaliki mogą zawierać także
Masło 82% tłuszczu
Niefiltrowany sok jabłkowy
Miód pszczeli
Mleko kokosowe
Sól morską

 

Rogaliki są w 100% naturalna, nie zawierają konserwantów ani sztucznych dodatków, polepszaczy smaku, spólchniaczy,

Rogaliki maślane z makiem na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer 4szt, rogaliki_z_makiem

Oferta tygodnia