Rogaliki maślane z makiem na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer 4szt
Symbol: rogaliki_z_makiem
29.00 zł
Wysyłka pieczywa odbywa się raz w tygodniu w środy lub czwartki. Zamówienia na pieczywo złożone do wtorku do godziny 8:00 zostaną przetworzone i wysłane w środy lub czwartki. Rogaliki pakujemy po 4 sztuki
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: OgrodyHildegardy.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Numer partii / najlepiej spożyć przed: data dostępna na opakowaniu
Dytrybutor w Polsce: OgrodyHildegardy.pl, MOUTON interactive Krzysztof Baran, ul. Starowiejska 265, 08-110 Siedlce, NIP: 821-152-01-37
Rogaliki maślane z makiem na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer 4szt
Wysyłka pieczywa odbywa się raz w tygodniu w środy lub czwartki. Zamówienia na pieczywo złożone do wtorku do godziny 8:00 zostaną przetworzone i wysłane w środy lub czwartki. Rogaliki pakujemy po 4 sztuki
Rogaliki maślane z makiem na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer Rotkorn 4 sztuki z niewielką ilością drożdży
Wykonane według doświadczeń piekarni orkiszowej z pradawanych odmian orkiszu opisanych przez św. Hildegardę, z najlepszej gatunkowo polskiej mąki orkiszowej Oberkulmer Rotkorn oraz francuskiej mąki orkiszowej Oberkulmer BIO typ 800 używanej do zakwasu.
Nasze pieczywo wyrabiane jest ręcznie przez doświadczonych piekarzy, z poszanowaniem tradycji i zasad zdrowego gotowania zgodnych z filozofią żywienia św. Hildegardy.
Składniki:
Francuska i polska mąka orkiszowa jasna Oberkulmer Rotkorn typ 650 i 800. Waga jednego rogalika 90-100 g. Główny składnik, który nadaje rogalikom charakterystyczny smak i wyjątkową konsystencję. Mąka orkiszowa Oberkulmer BIO jest ceniona za swoją jakość i bogactwo składników odżywczych, które św. Hildegarda uważała za korzystne dla zdrowia.
Rogaliki maślane z makiem na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer Rotkorn 4 sztuki z niewielką ilością drożdży
Wykonane według doświadczeń piekarni orkiszowej z pradawanych odmian orkiszu opisanych przez św. Hildegardę, z najlepszej gatunkowo polskiej mąki orkiszowej Oberkulmer Rotkorn oraz francuskiej mąki orkiszowej Oberkulmer BIO typ 800 używanej do zakwasu.
Nasze pieczywo wyrabiane jest ręcznie przez doświadczonych piekarzy, z poszanowaniem tradycji i zasad zdrowego gotowania zgodnych z filozofią żywienia św. Hildegardy.
Składniki:
Francuska i polska mąka orkiszowa jasna Oberkulmer Rotkorn typ 650 i 800. Waga jednego rogalika 90-100 g. Główny składnik, który nadaje rogalikom charakterystyczny smak i wyjątkową konsystencję. Mąka orkiszowa Oberkulmer BIO jest ceniona za swoją jakość i bogactwo składników odżywczych, które św. Hildegarda uważała za korzystne dla zdrowia.
Zakwas naturalny: rogaliki są wyrabiane na bazie tradycyjnego orkiszowego zakwasu naturalnego. To sprawia, że jest bardziej przyswajalne przez układ pokarmowy.
Sól: niewielka ilość soli podkreśla smak pieczywa, nadając mu delikatną słoność i doskonałe zrównoważenie smaku. Sól morska drobna BIO.
Woda: Czysta woda jest kluczowym składnikiem naszego chleba, zapewniając mu odpowiednią wilgotność i konsystencję.
mak BIO, masa makowa BIO z dodatkiem bakalii (skórka pomarańczy, cytryny)
Skład rogalików:
Mąka orkiszowa Oberkulmer Rotkorn
Drożdże żywe piekarniczne.
masa makowa z bakaliami
Rogaliki mogą zawierać także
Masło 82% tłuszczu
Niefiltrowany sok jabłkowy
Miód pszczeli
Mleko kokosowe
Sól morską
Rogaliki maślane z makiem na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer 4szt, rogaliki_z_makiem
Oferta tygodnia
Gotowanie ze Świętą Hildegardą z Bingen, 9788367742214
39.90zł
49.90zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 39.90zł
Makaron z samopszy pełnoziarnisty BIO vegan świderki 400 g., Makaron z samopszy 400
18.50zł
19.50zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 19.50zł
Kamienie szlachetne - Kryształ górski naturalny 4-5 cm, 70054_2
42.00zł
47.00zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 47.00zł